Alanında uzman ekibimizle 20 yılı aşkın bir zamandır yapmış olduğumuz Oksijen Cihazları satış, kiralama ve tamir konusundaki hizmetimizi siz değerli hastalarımıza sunmaktayız.

Acil Şifalar Dileriz

Bize Ulaşın

Adres

Molla Gürani Mah. Millet Cad. Karagül İş Merkezi No: 142 Fındıkzade Fatih / İstanbul

Telefon

444 09 89

Blog Detay

10 Ocak 2018

Oksijen Konsantratörü Kullanımı

Oksijen Konsantratörü Kullanımı; Atmosferdeki bulunan havada % 21 oksijen, % 78 azot, % 0,9 argon ve % 0,1 oranında diğer gazlar bulunmaktadır. Oksijen konsantratörü ortam havasındaki gazları ayrıştırır ve moleküler elek “boru şekilinde  kolonlar” dediğimiz sistem ile % 95 saflıkta oksijen üretir. Moleküler elekler sayesinde insan sağlığına uygun bir şekilde oksijen gazı üretilmektedir. Oksijen konsantratörü saf oksijen üretmektedir.  
  1. Oksijen konsantratörü ve elektrik kablosunu sıcak yüzeylerden uzak tutun. Kablosu, fişi zarar görmüş veya yıpranmış oksijen konsantratörü kullanmayın.
  2. Oksijen konsantratörünün hava giriş aralığı havadar bir alanda olmalı, kanepe, duvar yada bir maddeye yaslanmamalı.
  3. Oksijen konsantratörü, kir ve dumandan arındırılmış bir yerde olmalıdır.
  4. Oksijen konsantratörünün açık olan bölgelerine, herhangi bir şey düşürmeyin yada yerleştirmeyin.
  5. Oksijen konsantratörünün hava giriş bölümünü kapatmayın, veya oksijen konsantratörünü yumuşak yüzeylere ( yatak veya yastık üzerine, cihazın alt hava kapağının ve bazı cihazların yan bölümlerinde yer almakta kapanabileceği yerlere ) yerleştirmeyin.
  6. Oksijen konsantratörünün parçalarını battaniye, havlu, yorgan gibi eşyalarla sarmayın.
  7. Oksijen konsantratörü, evinizde herhangi bir yere koyabilirsiniz. Fakat, çalışırken duvar, yatak, kanepe vb. yerlere en az 25 cm uzaklıkta bulunmalıdır.
  8. Oksijen konsantratörü 24 saat çalışabilir şekilde üretilse de, 7 – 8 saat sürekli kullanım sonrasında ortalama 30 ile 40 dakika kadar dinlendirmeniz cihazın ömrünü uzatır ve aşırı ısınmalara karşı önlem almış olursunuz.
  9. Oksijen konsantratörü yüksek rakımlı bir yerde kullanacağınız zaman mutlaka yetkili firma ile iletişime geçiniz.
  Hava filtresi ve oksijen konektörünün en azından haftada bir kere temizlenmesi gereklidir. Temizleme; Oksijen konsantratörünün arkasında veya yanında bulunan hava filtresini çıkarın. Oksijen konektörünü çıkarın (kullanılıyorsa). İçine bulaşık deterjanı katılmış sıcak suda yıkayınız. Sıcak su ile durulayın ve kurumaya bırakın. Filtre yerine takılmadan tamamen kuru olmalıdır, nemli olmamalıdır. Dikkat; Herhangi bir hasara sebep olmamak için cihazı filtresiz veya nemli/ıslak filtre ile çalıştırmayın. Tamamen kuru olmalıdır. Oksijen konsantratörünün iç kısmında bulunan Hepa Filtre (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) Bakımında ise, kullanım ömrü ortam havasının durumuna veya markaya  göre 3 ile 6 ay arasındadır. Hepa filtre siyahlaştığın’da yanları veya üst kısmı renk değişimi olur, yenisi ile değiştirilmelidir. Hepa Filtreler yıkanmaz, yenisi ile değiştirilir.
Oksijen Konsantratörü Kullanımı

Oksijen Konsantratörü Kullanımı

Oksijen konsantratörü kullanımı nasıl olmalıdır? Oksijen konsantratörlerini kullanılırken bazı konularda dikkat etmek gerekmektedir. Cihazlar elektrikle çalışmaktadır. Elektrik kesintisi olduğunda veya oksijen basıncı düştüğünde, cihazlar alarm verecek şekilde tasarlanmıştır. Güvenlik sistemleri düşünülerek, hastalara kolay kullanım amaçlanmıştır. Uzun süreli oksijen tedavisi gereken hastalar, sürekli oksijen alarak, bağımlı hale gelme konusunda tedirgin olmaktadır. Oksijen tedavisi bağımlılık oluşturacak bir tedavi yöntemi değildir. Tamamen hastayı rahatlatıcı ve tedavi edici özelliktedir. Oksijen konsantratörü bir gün boyunca aralıksız kullanılacak şekilde tasarlanmış olsa da, cihazın ömrünü uzatmak için 8 saatte bir cihazı dinlendirmeniz önerilmektedir. Elektrik kesildiği durumlarda da tedavinin devam etmesi gerekiyorsa, yedek olarak evde oksijen tüpü bulundurulması gerekmektedir. Eğer cihazın temizliğini yapmak istiyorsanız, nemli bir bezle silerek kullanılabilir. Cihazın su kabının düzenli temizlenmesi gerekmektedir. Kireç kaplanırsa oksijen alımı yetersiz olabilir.
Oksijen Konsantratörü Bakımı

Oksijen Konsantratörü Bakımı

Diabet hastalarında Oksijen konsantratörü Oksijen konsantratörü, oksijen ihtiyacı duyan hastalarda etkili bir tedavi yöntemidir. Medikal bir ürün olarak, hastanın kullanım ve hastalık derecesine göre seçenekleri bulunmaktadır. Diabet hastalarında kan pıhtılaşması sorunu ve yaraların geç iyileşmesi veya iyileşememesi sorunları yaşanmaktadır. Kesin bir ilacı bulunmadığından hastalık süreci sıkıntılı ilerlemektedir. Oksijen tedavisi sayesinde, diabet hastalarında olumlu yönde ilerleme görülmüştür. Şehir merkezlerine kurulan oksijen kabinleri veya evde Oksijen konsantratörü seçenekleriyle, diabet hastalarının tedavisi gerçekleşmektedir. Bu sayede yaralarının iyileştiği ve kendilerini daha rahat hissettikleri görülmüştür.
Oksijen Konsantratörü Su Seviyesi

Oksijen Konsantratörü Su Seviyesi

Oksijen Konsantratörü Su kabı

Oksijen Konsantratörü Su Haznesi

                    KOAH hastalarında Oksijen konsantratörü kullanımı KOAH hastalığı, hafif, ağır ve çok ağır olacak şekilde kademelere ayrılmaktadır. Oksijen konsantratörü kullanımı, çok ağır KOAH hastalarının tedavisinde, kandaki oksijen seviyesi düşmüş hastaların tedavisinde kullanırken, hastaların şikâyetlerini azaltmaktadır. Vücudun yetersiz oksijene sahip olmasından dolayı Koah hastalığı ortaya çıkmaktadır. Oksijen tüpleri kısa vadede kullanım için geçerli olan bir yöntemdir. Uzun süreli oksijen tedavisi olacak kişilerin Oksijen konsantratörünü kullanmaları gerekmektedir. Elektrik kesintisi gibi bir durumda, tedavinin devam etmesi gereken durumlarda, ek olarak evde oksijen tüpü bulundurulması gerekmektedir. Oksijen konsantratörünün herhangi bir deposu bulunmamaktadır. Sadece bulunduğu ortamın havasını filtreleyerek, oksijen gazını diğer gazlardan ayrıştırmaktadır.
Oksijen Konsantratörü Filtre

Oksijen Konsantratörü Filtre

Oksijen Konsantratörü Filtreleri

Oksijen Konsantratörü Filtreleri

                Oksijen Konsantratörü Kullanımı ve Önemi Vücuda gerekli oksijeni göğüs boşluğunun iki yanında bulunan akciğerler sağlar. Süngerimsi yapısı ile akciğerler ortamdan solunan havayı süzüp temizleyerek tüm doku ve kana sağlıklı oksijen iletir. Akciğerlerde meydana gelen bir hastalık durumunda akciğerler görevini yerine getiremediğinden vücut oksijensiz kalır. Bu durumda hastaya dışarıdan oksijen desteği verilmesi gerekir. Çünkü vücut uzun süre oksijensiz yaşayamaz ve ölüm gerçekleşir. Sürekli oksijen desteğine ihtiyacı olan akciğer hastalarında oksijen konsantratörü kullanılması önerilir. Hastane ortamında oksijen desteği olarak oksijen tüpü takılır. Ancak sürekli oksijen takviyesi gereken hastalarda oksijen tüpünün ev ortamında kullanımı zor ve pahalı olacağından oksijen konsantratörü daha uygun olmaktadır.   Akciğer Hastalarında Oksijen Konsantratörünün Önemi Akciğer hastalarının en büyük sorunu vücuda gerekli oksijeni alamamalarıdır. Yeterli oksijen alınamadığında meydana gelen oksijen eksikliği tüm vücudun hastalanmasına sebep olur. Akciğer hastalarının sürekli oksijen desteğine ihtiyaçları olduğundan oksijen tüpünün kullanımı zahmetli olacağından oksijen konsantratörü çok pratik ve ekonomik olması sebebiyle tavsiye edilir. Bu cihaz ile hasta evinde hatta uykuda bile oksijene bağlı kalabilir. Akciğer hastalarında her gün uzun saatler oksijen desteğine bağlı kalınması gerektiğinden oksijen konsantratörü hastanın eli ayağı gibi bir uzvu haline gelir. Çanta büyüklüğünde ve hafif olan oksijen konsantratörü hastanın yanında taşıyabileceği pratik bir solunum cihazıdır. Akciğer hastaları için oksijen konsantratörü hayati öneme sahip tıbbi bir solunum desteğidir.   Oksijen Konsantratörü Nasıl Kullanılır Oksijen konsantratörü elektrik ile çalışan bir makinedir. Ortanda bulunan havayı alan cihaz moleküler elekler ile havanın içindeki tüm zararlı maddeleri filtre eder. Temizlenen oksijeni sudan geçirip nemlendirerek sağlıklı oksijen üretir. Bu oksijen, oksijen maskesi, oksijen kanülü veya oksijen kateteri ile hastaya ulaştırılır. Burun kanülü hareket kolaylığı sağladığı için daha çok tercih edilmektedir. Oksijen konsantratörünün moleküler elekleri belli aralıklarla temizlenmeli ve suyu her gün değiştirilmelidir. Sürekli oksijen üretebilen bu cihazın zahmetli bir bakımı ya da masrafı yoktur. Bir kez satın alıp devamlı sağlıklı oksijen desteği sahibi olursunuz. Oksijen konsantratörü akciğer hastaları için yanlarında sürekli acil oksijen desteği bulunmasını sağlar.

15 Comments

  • Şener

    Bu oksijen cihazlarında yer alan filtrelerin değişim sıklığı nedir? Haftada 1-2 kez temizlendiğini duymuştum ama filtrenin ne kadar süre sonra değişeceği hakkında bir bilgim yok ne yazık ki

    • admin

      Dış filtreler temizliği ” yıkanıp, kurutulup, yerine takılması” hafta 1 ile 2 kez yapılması gerekiyor. Eğer günde 3-4 saatten az kullanıyorsanız hafta 1 kez, eğer günde 4 saatin üstünde kullanıyorsanız haftada 2 kez temizliğini yaparsınız. İç filtreler ise “Pal filtre” markaya göre değişir. Çin ve Türk markalarında 34- ayda bir değişim gerektirmekte, Amerikan ve Alman markaların da ise markaya göre değişir bazı modellerde

      oksijen konsantratörü filtre değişimi

      6 ayda değişim gerekir, bazı modellerde oksijen cihazı filtre bakımı 1 yılda bir değişir.

      • Oksijen konsantratörü temizliği ile ilgili kısaca bilgiler sunduk umarız yardımcı olabilmişizdir.
  • kamil ışık

    Bizde cihazımızı my ticaretten satın aldık. Sağolsunlar öyle güzel ve detaylı anlattılar ki ayrıca aklımıza takılan tüm sorulara ise büyük bir sabırla cevapladılar. Esnaflık budur işte, bahtınız açık olsun

    • admin

      Sn. Kamil bey bizi tercih ettiğiniz ve bizleri diğer insanlara tavsiye ettiğiniz için çok çok teşekkürler, sizlere minnettarız. Geçmiş olsun iyi günler dileriz.

  • şevket

    Amcam akciğer kanseri ve 2. evrede. Tedavisi çok zor ve pek ümitli değiliz açıkçası. Oksijen cihazı rahatlatır mı acaba hiç değilse biraz olsun toparlasın

    • admin

      Şevket bey amcanıza çok çok geçmiş olsun, acilen almanız gerekir şuanda hastanız nefes alsada vücudun oksijenini karşılayamıyor maalesef. Doktorunuza da danış ve en kısa sürede oksijen konsantratörü alınız, tekrar geçmiş olsun iyi günler.

  • Yakupcan

    Bu oksijen cihazının su haznesini tam olarak nasıl yıkayabiliriz? Deterjan kullanma da bir sakınca var mı? Yoksa sadece suya tutsak da yetiyor mu?

    • admin

      Yakup Can bey merhabalar, Oksijen konsantratörü su kabı temizliği için detarjan kullanırsanız çok iyi durulamanız gerekir, biz müşterilerimize deterjansız ama daha önce deterjan ile kullanılmamış sünger ile iyi ovalayıp yıkamalarını tavsiye etmekteyiz. Deterjan ile yıkandığında koku ve kimyasallar kalmaktadır. Sadece suya tutmanız oluşan kireçlenmeyi çıkarmamaktadır. Aynı zamanda temzilik yaparken su kabının ucundaki delikçikleri de toplu iğne gibi bir cisim ile açmak gerekir. İyi günler dileriz.

  • Özden

    İyiymiş uğraşıtırıcı bir tarafı yok. Zaten okuduğum ve araştırdığım kadarıyla filtrelerde dediğiniz gibiçok uzun zaman sonra değişiliyor o da durumuna göre.

    • admin

      Evet bakım zamanları markaya göre değişkenlik gösteriyor, diğer acıdan bir sıkıntı yok çok kullanışı ve pratik kullanıma sahiptir oksijen konsantratörleri.

  • Mustafa

    Kullanımı gayet kolay. En güzel yanı da ilk nefesi çekerken gelen o dolu dolu hava. Allah sağlık şifa versin cümlemize.

    • admin

      Amin Mustafa bey.

      Oksijen konsantratörü kullanımı nasıl olmalıdır?

      Oksijen konsantratörlerini kullanılırken bazı konularda dikkat etmek gerekmektedir. Cihazlar elektrikle çalışmaktadır. Elektrik kesintisi olduğunda veya oksijen basıncı düştüğünde, cihazlar alarm verecek şekilde tasarlanmıştır. Güvenlik sistemleri düşünülerek, hastalara kolay kullanım amaçlanmıştır. Uzun süreli oksijen tedavisi gereken hastalar, sürekli oksijen alarak, bağımlı hale gelme konusunda tedirgin olmaktadır. Oksijen tedavisi bağımlılık oluşturacak bir tedavi yöntemi değildir. Tamamen hastayı rahatlatıcı ve tedavi edici özelliktedir. Oksijen konsantratörü bir gün boyunca aralıksız kullanılacak şekilde tasarlanmış olsa da, cihazın ömrünü uzatmak için 8 saatte bir cihazı dinlendirmeniz önerilmektedir. Elektrik kesildiği durumlarda da tedavinin devam etmesi gerekiyorsa, yedek olarak evde oksijen tüpü bulundurulması gerekmektedir. Eğer cihazın temizliğini yapmak istiyorsanız, nemli bir bezle silerek kullanılabilir. Cihazın su kabının düzenli temizlenmesi gerekmektedir. Kireç kaplanırsa oksijen alımı yetersiz olabilir.

      1. Oksijen konsantratörü ve elektrik kablosunu sıcak yüzeylerden uzak tutun. Kablosu, fişi zarar görmüş veya yıpranmış oksijen konsantratörü kullanmayın.
      2. Oksijen konsantratörünün hava giriş aralığı havadar bir alanda olmalı, kanepe, duvar yada bir maddeye yaslanmamalı.
      3. Oksijen konsantratörü, kir ve dumandan arındırılmış bir yerde olmalıdır.
      4. Oksijen konsantratörünün açık olan bölgelerine, herhangi bir şey düşürmeyin yada yerleştirmeyin.
      5. Oksijen konsantratörünün hava giriş bölümünü kapatmayın, veya oksijen konsantratörünü yumuşak yüzeylere ( yatak veya yastık üzerine, cihazın alt hava kapağının ve bazı
      6. cihazların yan bölümlerinde yer almakta kapanabileceği yerlere ) yerleştirmeyin.
      7. Oksijen konsantratörünün parçalarını battaniye, havlu, yorgan gibi eşyalarla sarmayın.
      8. Oksijen konsantratörü, evinizde herhangi bir yere koyabilirsiniz. Fakat, çalışırken duvar, yatak, kanepe vb. yerlere en az 25 cm uzaklıkta bulunmalıdır.
      9. Oksijen konsantratörü 24 saat çalışabilir şekilde üretilse de, 7 – 8 saat sürekli kullanım sonrasında ortalama 30 ile 40 dakika kadar dinlendirmeniz cihazın ömrünü uzatır ve aşırı ısınmalara karşı önlem almış olursunuz.
      10. Oksijen konsantratörü yüksek rakımlı bir yerde kullanacağınız zaman mutlaka yetkili firma ile iletişime geçiniz.
  • İsmail ates

    Merhaba hastam ventilatör cihazı ve buna bağlı oksijen konsantire kullanmaktadır oksijen makinasi dan ayrildigini yani kendi oksijenin kendi aldığını anlama şansımız varmidir.parmağındaki oksimetre ile bunu anlama şansımız varmidir.bide ayrıca nefes alıyor uyandığı zaman kendi başına bunu nasıl anliyabiliriz cevap yazarsanız sevinirim

  • Büşra

    Merhaba babam pandemiye bağlı solunum sıkıntısı çektiği için oksijen konsantratoru kullanıyor bu kalıcı mı olur akciğer kendini yeniler mi

    • admin

      merhabalar, geçmiş olsun, geçici oluyor, iyi günler

Bize Ulaşın
whatsapp
phone