Alanında uzman ekibimizle 20 yılı aşkın bir zamandır yapmış olduğumuz Oksijen Cihazları satış, kiralama ve tamir konusundaki hizmetimizi siz değerli hastalarımıza sunmaktayız.

Acil Şifalar Dileriz

Bize Ulaşın

Adres

Molla Gürani Mah. Millet Cad. Karagül İş Merkezi No: 142 Fındıkzade Fatih / İstanbul

Telefon

444 09 89

Blog Detay

11 Aralık 2017

Oksijen Cihazları

Oksijen Cihazları; Solunum yetmezliği çeken insanların oksijen tüpü yerine oksijen cihazlarını tercih etmeye başlamıştır. Nedeni ise hem ekonomik olması hemde pratik kullanıma sahip olmasındandır. Oksijen cihazı almak isteyenlerin sitemizi ziyaret edip beğendikleri marka ve modeli satış ekibimize bildirmeleri dahilinde İstanbul geneline satış ve kiralama yapmaktayız. Aynı gün 1 ile 2 saat arasında teslimat gerçekleştirmekteyiz. İstanbul geneline hızlı servis ağımız ile siz değerli müşterilerimizin ihtiyacına cevap vermekteyiz.   Oksijen Cihazları Hangi Amaçla Kullanılır Oksijen cihazları vücuda gerekli oksijeni doğal yollarla alamayan hastalar için yaşam desteği sağlayan tıbbi makinelerdir. İnsan vücudunun yaşamını sürdürebilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Bu oksijeni nefes yolu ile alır ve akciğerler alınan havayı filtre edip arıtarak tüm dokulara ve kana ulaştırır. Akciğer hastalarında akciğerler bu görevini yerine getiremediğinden vücut oksijensiz kalır. Oksijen olmadan yaşam olmayacağından oksijen desteği sağlanmazsa kısa süre içinde ölüm gerçekleşir. Hastanın hataya tutunabilmesi yaşamına devam edebilmesi için oksijen cihazları ile oksijen desteği alması şart olur. Oksijen tüp, içerisinde hastanın ihtiyacı olan sağlıklı oksijeni barındıran silindir şeklinde bir cihazdır. Oksijen tüpü hastanelerin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde sıkça kullanılan bir cihazdır. İlk müdahalede yalnızca akciğer hastalarına değil kanamalı hastalara, kemik kırıklarına, kalp hastalarına, solunum yetmezliği yaşayanlara, şok geçirenlere gibi bir çok hastalığın acil desteği olarak oksijen bağlanır. Çünkü vücuda verilen yoğun oksijenin iyileştirici etkisi bulunmaktadır.   Koah Hastalarında Oksijen Cihazı Kullanımı Kronik solunum yetmezliği yaşayan koah hastaları, uzun süre dumana ve zehirli gazlara maruz kalan kişilerdir. Özellikle sigara içen kişilerde sıkça karşılaşılan bir hastalık olan koah hastalığının ilaçla tedavisi yoktur. Koah hastalığı için tek tedavi yöntemi oksijen desteğidir. Bu nedenle koah hastalarının uzun saatler oksijen desteğine bağlı yaşamaları gerekir. Oksijen tüpünün sürekli kullanımı zor ve maliyetli olacağından koah hastalarına oksijen konsantratörü önerilir. Oksijen konsantratörü ortamdaki havayı alıp filtre ederek sağlıklı oksijen üretebilen tıbbi bir cihazdır. Koah hastaları için 24 saat oksijen sağlayabilme özelliği ile hayati önem taşır.   Koah Hastaları İçin Oksijen Desteğinin Önemi Koah hastaları vücuda gerekli oksijeni alamadıklarından sürekli oksijen desteğine ihtiyaç duyarlar. Uzman doktorlar koah hastalarının her gün  15 ile 20 saat kadar oksijen desteğine bağlı  kalmaları gerektiğini söylemektedir. Koah hastalığı tamamen iyileşebilen bir hastalık değildir. oksijen desteği daha uzun ve rahat yaşayabilmesini sağlar. Bu nedenle oksijen konsantratörü ile oksijen desteğine bağlı rahat bir hayatı sürdürebilirler. Bu hastalar için artık oksijen cihazı hayatın bir parçası haline gelmektedir.

4 Comments

  • Uğur

    Maalesef öyle Koah hastalığının henüz tam bir tedavisi bulunamadı. Ama gelişen teknoloji ve tıp ile kısa sürede buna da bir çözüm bulacaklardır. Sanırım Koah hastaları için konsantratör öneriliyor daha uygun olduğu için

    • admin

      Uğur bey, koah hastaları kış aylarında daha çok oksijen ihtiyacı duymaktadırlar. Oksijen tüpü alan koah hastaları hem uğraş gerektiriyor hemde daha fazla masraf olmaktadır. Oksijen tüpleri bittikçe doldurulması gerekmekte ama oksijen cihazları doldurma gerekmiyor sistem kendisi üretmektedir.

      Amfizem Ve Oksijen Terapisi

      Amfizem, uzun yıllar sigara içtikten sonra gelişen akciğer hastalıklarıdır. Hem kronik bronşit hem de amfizem, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak bilinen bir grup akciğer hastalığına aittir. Geliştikten sonra amfizem tersine çevrilemez. Bu nedenle sigarayı bırakma veya sigarayı bırakma çok önemlidir. Amfizem, akciğerin hava keselerinin duvarlarına hasar veren bir durumdur. Alveoller, akciğerlerin derinlerinde bulunan bronş tüplerinin sonundaki kümeler halinde bulunan küçük, ince cidarlı, çok kırılgan hava keseleridir. Normal akciğerlerde yaklaşık 300 milyon alveol vardır. Havada nefes alıp verirken, alveol uzar, oksijen çeker ve kan dolaştırır. Nefes alırken alveollar küçülür ve karbondioksiti vücudun dışına iter.

  • Kemal

    Hep merak etmişimdir. Oksijen cihazı ile oksijen konsantratörleri arasındaki farkı. Sanırım oksijen cihazının yetersiz kaldığı yerde konsantratörler devreye giriyor

    • admin

      Kemal bey merhabalar, sandığınız gibi değil, oksijen konsantratörü ile oksijen cihazı aynı ürün, Türkiye de bir isim olarak kullanılmaktadır, oksijen konsantratörü, oksijen cihazı, oksijen makinesi, solunum cihazı gibi değişik kelimelerde kullanılsa da ürün aynı ürün. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bize Ulaşın
whatsapp
phone